2012-07-15 17:02:12• hírek • Szatmár.ro

Egykori szatmári ökölvívók találkozója

Több mint húsz bunyós vett részt az Aurora étteremben megtartott találkozón.

A harmadik alkalommal megtartott találkozó egy perces néma csenddel kezdődött - így emlékeztek a bunyósok elhunyt társaikra, majd ezt követően a Nagykárolyzi Sab Gomez vezetője és edzője adta át az erre az elkalomra előkészített okleveleket azoknak, akik először vesznek részt a találkozón. Ők a következő egykori remek sportolók:  Filer Tibor, Varlan Teodor, Batea Ciprian, Burulea Dan Nicolae, Pacurar Ioan, Pop Ioan.

Az idei rendezvény másik szervezője, a Vointa sportklub elnöki tisztségét is betöltő ökölvívó-edző, Ghere Ioan is köszöntötte az egybegyűlteket, a szatmári sportélet kiválóságait, akik számos elismerést hoztak a megyének.

„Sajnos a kilencvenes évek elején a sportág hanyatlani kezdett, eltűntek az anyagi források, és mostanság az eredmények is olyan szerények, mint a támogatások. Az ehhez hasonló eseményekkel mozgósítani lehetne az ifjúságot, hogy vigyék tovább a hagyományokat, de ilyen körülmények között ez nagyon nehéz. Pedig az ökölvívás engemet például a mindennapi életben is sokat segített eddig, a boksz által az ember elsajátítja a győztes mentalitást, a küzdeni tudást a nehezebb helyzetekben is" - mondta Ghere.

A találkozón résztvevő egykori öklözők: Sabau Gheorghe, Ghete Liviu, Sándor József, Ghere Ioan, Coroianu Alaxandru, Tamas Vasile, Koszor Ferenc, Markocsán Dezső, Boitor Gavril, ifj. Pogacias Timofie, Gavris Ioan, Pop Nicolae, Nagy József, Gyulai Sándor, Belényesi Wilhelm, Kánya Kálmán, Pop Ioan, Varlan Teodor, Msndrut Ioan, Jachner Bandi és Crisan Stefan.

A találkozón részt vevő egykori ökölvívók

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: